Δέσμευση Γαβρόγλου για μόνιμες προσλήψεις

Με γεμάτη ατζέντα αλλά και «φορτωμένοι» δεσμεύσεις έφυγαν οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ από τη χθεσινή συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, τον υφυπουργό Δημήτρη Μπαξεβανάκη αλλά και τον Θέμη Κοτσιφάκη, προϊστάμενο της Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του υπουργείου. 

Σε αντίθεση με το κλίμα έντασης που επικρατούσε την περασμένη Παρασκευή και το οποίο οδήγησε στη ματαίωση της προγραμματισμένης συνάντησης που είχαν μέλη της ΟΛΜΕ και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας με εκπροσώπους του υπουργείου, η χθεσινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΕΘ και το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να συγκλίνουν σε βασικά ζητήματα που απασχολούν τον εκπαιδευτικό κόσμο. 

Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν οι μόνιμοι διορισμοί και το εργασιακό καθεστώς των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, με την κουβέντα να επεκτείνεται και σε επιμέρους ζητήματα όπως οι συνεχείς μετακινήσεις σε διαφορετικές σχολικές μονάδες μέσα στην ίδια μέρα, η αναμοριοδότηση, οι αποσπάσεις και οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών. 

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι το αργότερο μέσα στον Οκτώβρη θα ανακοινωθεί συγκεκριμένος αριθμός διορισμών ανά ειδικότητα, χωρίς ωστόσο να αποκλείει το ενδεχόμενο να ολοκληρωθούν μέσα στο 2018, ενώ παράλληλα έκανε λόγο και για ένα νέο σύστημα μόνιμων διορισμών.

«Η Ομοσπονδία εμμένει στην πάγια θέση της για μόνιμους διορισμούς άμεσα, ωστόσο βλέπουμε θετικά τις εξαγγελίες του υπουργού», τονίζει ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Μαλαγάρης. 

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, τέθηκε από το υπουργείο το ζήτημα των μόνιμων διορισμών, αναγκαιότητα την οποία έχουν αποδεχθεί και γραπτώς οι θεσμοί.

«Κάνουμε το παν ώστε με την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης να δρομολογηθούν ως πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών τους οποίους θα ανακοινώσουμε τον Οκτώβριο. Είμαστε αποφασισμένοι να επιλύσουμε μια παθογένεια του εκπαιδευτικού συστήματος που οξύνεται κάθε χρόνο», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης. 

Ο Κ. Γαβρόγλου επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση από πλευράς υπουργείου για αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, ενώ ήταν κατηγορηματικός ως προς την κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος 152/2013, που εισήγαγε την ατομική ιεραρχική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και την οποία μάλιστα συνέδεσε με τη μισθολογική τους εξέλιξη. 

Συμφωνήθηκε επίσης ότι είναι ανάγκη να ληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της βελτίωσης των εργασιακών συνθηκών των εκπαιδευτικών, όπως είναι για παράδειγμα η εξασφάλιση σίτισης και διαμονής όταν διορίζονται σε νησιά ή απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές.

Μάλιστα, στην κατεύθυνση της δρομολόγησης αποδεκτών λύσεων, ο Κώστας Γαβρόγλου πρότεινε τη συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας, η οποία θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για διάφορα τρέχοντα προβλήματα.

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ - Διαλεκτή Αγγελή 

http://www.efsyn.gr/arthro/desmeysi-gavrogloy-gia-monimes-proslipseis

 

 

Dates: 
09/03/2018 - 10:00