Δωρεάν φιλοξενία 100.000 παιδιών σε παιδικούς σταθμούς

Πολύ νωρίτερα, συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές, θα ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής δικαιούχων για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε δομές παιδικής φροντίδας μέσω ΕΣΠΑ, με την κυβέρνηση να επιδιώκει τη χορήγηση επιταγών εισόδου (vouchers) για ακόμα μεγαλύτερο αριθμό παιδιών.

Στόχος για τη σχολική χρονιά 2017-2018, όπως αναφέρουν στην «Εφ.Συν.» αρμόδιες πηγές, είναι να έχουν το voucher στα χέρια τους έως το τέλος Ιουνίου οι μητέρες 100.000 παιδιών, τα οποία θα τοποθετηθούν σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία).

Ο αριθμός αυτός συνοδεύεται από την εξασφάλιση περίπου 200 εκατ. ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξ αυτών τα περίπου 130 εκατ. θα είναι εθνικοί πόροι. Πέρυσι, για τη φιλοξενία 92.000 παιδιών εξασφαλίστηκαν 195 εκατ. ευρώ (εθνικών και κοινοτικών πόρων).

Ο προγραμματισμός της ΕΕΤΑΑ (φορέας διαχείρισης του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής») και των συναρμόδιων υπουργείων είναι οι δυνητικά ωφελούμενοι γονείς να κληθούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους -συνοδευόμενες από τα απαραίτητα δικαιολογητικά- στα μέσα του Μαΐου.

Προϋπόθεση είναι να βγει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει τους όρους και τα κριτήρια. Προγραμματίζεται να είναι έτοιμη στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, να συνεδριάσει άμεσα το Δ.Σ. της ΕΕΤΑΑ και εντός -το πολύ- δύο ημερών να βγει η πρόσκληση για τους γονείς. Εκτοτε οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν περιθώριο 15 ημερών να προετοιμάσουν τον φάκελό τους και να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση.

Για την προετοιμασία των γονέων, η ΕΕΤΑΑ έχει ήδη αναρτήσει στην ιστοσελίδα της ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους αιτούντες ότι θα πρέπει:

α) Να έχουν υποβάλει τη φορολογική δήλωση έτους 2016 (διαδικασία στην οποία ούτως ή άλλως θα πρέπει να προβούν οι φορολογούμενοι γονείς εκείνη την περίοδο) και να έχει εκδοθεί η Πράξη Προσδιορισμού Φόρου, προκειμένου να υπολογιστούν τα εισοδήματα.

β) Να γνωρίζουν τον προσωπικό τους ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και τον ΑΜΚΑ των παιδιών.

Συνολικά η διαδικασία θα ακολουθήσει το περσινό μοντέλο.

Σήμερα το μεσημέρι η ΕΕΤΑΑ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση.

 

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ - Στέργιος Ζιαμπάκας

http://www.efsyn.gr/arthro/dorean-filoxenia-100000-paidion-se-paidikoys-...

 

Dates: 
09/05/2017 - 10:15
Add to Calendar