Νηπιαγωγείο του Πειραιά συμμετέχει σε πρόγραμμα του Harvard

Οι μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου Πειραιά με «αρχηγό» τους τον βραβευμένο δημοσιογράφο Πολ Σαλπέκ γυρίζουν διάφορα σχολεία και Πανεπιστήμια του κόσμου μαζί με άλλα παιδιά από κάθε γωνιά της γης.

Το ερευνητικό κέντρο της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard, Project Zero, σε συνεργασία με τον κάτοχο δύο βραβείων Pulitzer ανθρωπολόγο-δημοσιογράφο και βασικό συνεργάτη του National Geographic, Πολ Σαλοπέκ, έχουν δημιουργήσει ένα ψηφιακό ταξίδι γνώσεων βασισμένο στο μεγάλο ταξίδι που πραγματοποιεί ο κ. Σαλοπέκ προκειμένου να ανιχνεύσει την παγκόσμια μετανάστευση των προγόνων μας.

Το πρόγραμμα ονομάζεται «Out of Eden Learn» και ακολουθεί συγκεκριμένα βήματα που ξεκινά από τις περιπέτειες του Σαλοπέκ ανά χώρα και εν συνεχεία, οι μαθητές των σχολείων παρουσιάζουν δικές τους εργασίες πάνω σε αυτές. Για παράδειγμα, η συνταγή του ελληνικού χαλβά θα ταξιδέψει με την τεχνολογία σε διάφορα σχολεία από την Ισπανία έως και τη Βραζιλία και τα παιδιά θα εκφράσουν απορίες ή παρατηρήσεις. Με την αλληλεπίδραση αυτή, δημιουργείται στα παιδιά μία αίσθηση παγκόσμιας κοινότητας αλλά και ισότητας.

Μάλιστα, το 2016 ήρθαν στη χώρα μας ερευνητές του Πανεπιστημίου Harvard, προκειμένου να παρατηρήσουν πώς το ψηφιακό ταξίδι προχωράει στην Ελλάδα αλλά και να συγχαρούν τους Έλληνες εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο «Out of Eden Learn» και συγκεκριμένα τη νηπιαγωγό του σχολείου Κυριακή Μέλλιου, υποψήφια διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία είναι ο «ιθύνων νους» που έφερε το Harvard στα Καμίνια.

Μετά τον Πειραιά,  στο πρόγραμμα συμμετέχουν πάνω από 15 σχολεία και κυρίως νηπιαγωγεία.

 

http://www.nou-pou.gr/articles/newsroom/nhpiagwgeio-toy-peiraia-symmetex...

 

Dates: 
13/03/2017 - 09:45
Add to Calendar