Πρώτο κουδούνι για τη νέα σεζόν

Επιστροφή στα θρανία για περισσότερους από ένα εκατ. μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου από τη Δευτέρα. Το πρώτο κουδούνι χτυπάει στα σχολεία της χώρας με τον καθερωμένο αγιασμό από νωρίς το πρωί. Σχεδόν 150.000 δάσκαλοι και καθηγητές στις αίθουσες.

Όπως σημειώνουν πηγές του υπουργείου Παιδείας όλα είναι στη θέση τους, τα βιβλία παραδόθηκαν στην ώρα τους, ενώ και οι αναπληρωτές προσελήφθησαν για πρώτη φορά από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές με τις 15.371 προσλήψεις αναπληρωτών έχουν καλυφθεί όλα τα κενά των δημοτικών σχολείων, κάτι που δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσουν αμέσως τα ολοήμερα σχολεία. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχουν καλυφθεί τα κενά των βασικών ειδικοτήτων (μαθηματικοί, φυσικοί, φιλόλογοι κ.λπ.) και εντός του Σεπτεμβρίου θα καλυφθούν και οι δευτερεύουσες ειδικότητες.

Για «τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς για μία ομαλή και δημιουργική χρονιά» κάνει λόγο ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, σε μήνυμά του προς την εκπαιδευτική κοινότητα, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

«Οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους, τα βιβλία στα θρανία. Για δεύτερη συνεχή σχολική χρονιά επιστροφή στην κανονικότητα» τονίζει ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος αύριο το πρωί θα παραστεί στο δημοτικό σχολείο Πέρδικας, στην Αίγινα, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ανανέωση του σχολικού προγράμματος «με έμφαση στις ανάγκες της προσχολικής αγωγής, με νέα γνωστικά αντικείμενα και εξορθολογισμένη διδακτέα ύλη».

«Η Πολιτεία έχει πλήρη επίγνωση ότι χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα, αλλά έχουν ήδη ολοκληρωθεί σημαντικά βήματα και είμαστε σε φάση υλοποίησης και άλλων σχεδίων» σημειώνει ο κ. Γαβρόγλου, διαβεβαιώνοντας ότι «η ενίσχυση της παιδείας είναι προτεραιότητα» και καλεί τους γονείς να στηρίξουν τα παιδιά και να δείξουν εμπιστοσύνη στο έργο των εκπαιδευτικών τους.

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως για την έξοδο της πατρίδας μας από την κρίση ο Μίτος της Αριάδνης πρέπει να αρχίζει να ξετυλίγεται από την Παιδεία. Εργαζόμαστε συστηματικά και οργανωμένα σε αυτήν την κατεύθυνση και είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις για βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης» καταλήγει ο υπουργός Παιδείας.

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 

http://www.efsyn.gr/arthro/proto-koydoyni-gia-ti-nea-sezon

 

Dates: 
11/09/2017 - 09:45
Add to Calendar