Απόψεις

Μπορεί η «γενιά Erasmus» να σώσει την τιμή της Ευρώπης;

Τριάντα δυο χρόνια Erasmus και εκατομμύρια πολίτες σε όλη την ΕΕ, με κοινές εμπειρίες σε φοιτητικά έδρανα, μαθητικά θρανία, γραφεία, εργαστήρια, αίθουσες διδασκαλίας και εστίες, καλούνται να αποδείξουν την δύναμη της εκπαίδευσης για κοινό ευρωπαϊκό όραμα και πορεία 

 

Greek

Το νόημα της ηγεσίας στα πανεπιστήμια

Εν όψει των πρυτανικών εκλογών, που έχουν προσδιοριστεί για το Πανεπιστήμιο Αθηνών τη 15η Μαΐου, δεν παρέλκουν ορισμένες σκέψεις, προϊόν μακράς εμπειρίας και σχετικής επιστημονικής ενασχόλησης, αναφορικά με τη λειτουργικότητα της πανεπιστημιακής διοίκησης στη χώρα μας σήμερα.
 
Greek

Το ΕΚΠΑ, οδηγός για το νέο πανεπιστήμιο

Με τον πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε, το υπουργείο Παιδείας ολοκλήρωσε την κατάργηση του τεχνολογικού τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Η συγκεκριμένη καταστροφική πολιτική ουδέποτε συζητήθηκε στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία που η ίδια κυβέρνηση ανακοίνωσε πριν από τρία χρόνια.

Greek

Μίσος για την εκπαίδευση. Του Λεωνίδα Καστανά

Μίσος για την εκπαίδευση: O Λεωνίδας Καστανάς γράφει γιατί ο στόχος αυτής της αριστεράς είναι ο οριστικός ευνουχισμός της παραγωγικής ικανότητας.
Greek

Η Ελλάδα έχει ανάγκη τη νέα γενιά της ομογένειας. Του Αλέξη Παπαχελά

Η Ελλάδα μεγάλωσε και κέρδισε σημαντικές μάχες όταν βασιζόταν όχι μόνο στους πολίτες του ελληνικού κράτους, αλλά στον ελληνισμό στο σύνολό του. Η Διασπορά ήταν ένας πολλαπλασιαστής ισχύος. Οι σημαντικοί ηγέτες του τόπου αντιλαμβάνονταν παλαιότερα τον ρόλο της και τον καλλιεργούσαν με προσοχή.

Greek

Pages